02 522 30 80 o4ms@guest.arnes.si

Skupne ure slovenskega jezika z učenci OŠ Turnišče

V ponedeljek, 13. 5. 2024, smo se učenci 4. a razreda odpravili v OŠ Turnišče, kjer so nas pričakali učenci 2. b razreda. Skozi igro smo se predstavili drug drugemu nato pa prisluhnili pravljici Marcusa Pfisterja, Mavrična ribica. Pravljica je bila vsem učencem zelo všeč, predvsem zato, ker je bila predstavljena nekoliko drugače, z različnimi pripomočki. Učenci so pravljico z zanimanjem poslušali in ob koncu poslušanja z lahkoto ugotovili glavnega književnega junaka, dogajalni čas, prostor in druge književne prvine. Še bolj pomembno pa je bilo, da je bila skupna ugotovitev vseh učencev to, da si prijatelji med seboj pomagajo, si delijo stvari in da je vsak od nas drugače, hkrati pa čudovit.

Sledilo je poustvarjanje. Najprej so učenci 4. a OŠ IV Murska Sobota naučili učence 2.b pesem Gradim prijateljstvo. Nato pa so učenci ustvarjali še mavrične ribice prijateljstva.

Dopoldan, ki smo ga preživeli v družbi učencev 2. b razreda OŠ Turnišče, je bil zelo zanimiv in poučen. Stkalo se je veliko novih prijateljskih vezi. Vsi učenci pa že nestrpno pričakujejo naše naslednje skupno druženje.

Valentina Zadravec

Dostopnost