02 522 30 80 o4ms@guest.arnes.si

September v PPVI I/II A

Pozdravljeni v imenu enega najmlajših oddelkov pri nas; smo kombinacija oddelkov I. in II. stopnje.

Nekateri šolo že dobro poznamo, nekateri pa smo v njene prostore letos prvič zakorakali. Smo pisana druščina, ob kateri naši razredničarki Anji, drugi učiteljici Patriciji in varuhinji Anji ni nikoli dolgčas.

V prvem mesecu letošnjega šolskega leta, ki je že za nami, smo med seboj postali pravi prijatelji. Radi se povezujemo tako v učenju, kot v prosti igri, še posebej pa smo veseli, ko naše učiteljice za nas pripravijo kakšen poseben dan. Tako smo bili udeleženi na športnem dnevu »Peški bus« (Dan brez avtomobila). Odpravili smo se v center Murske Sobote, kjer smo se med drugim preizkusili tudi v vožnji s skiroji. Učiteljice pravijo, da nam je šlo zelo dobro! Posebej všeč nam je bil tudi delovni dan na temo jeseni, ki smo ga preživeli pri naši učiteljici Anji doma. Božali smo konje in se preizkusili v ročnem jemanju semen iz buč. Učiteljica Anja nas je zelo pohvalila in domov smo odšli z nasmeški na obrazih. Pa da ne pozabimo še pravljičnih ur v knjižnici! Knjižničarka Valerija nas je z veseljem sprejela v naši knjižnici, mi smo pa njenemu nežnemu glasu z veseljem prisluhnili. Praznovali smo tudi že rojstni dan.

Vsako jutro iz našega razreda odmeva vesela melodija pesmi, ki pravi »Mi smo otroci enega sveta, gradimo mostove prijateljstva … žarimo kot mavrica«. Naše učiteljice pravijo, da si želijo, da bi skozi celotno šolsko leto gradili mostove prijateljstva. In, da nikoli ne bi nehali žareti kot mavrica. Mislimo, da nam bo to letošnje šolsko leto tudi uspelo!

Dostopnost