02 522 30 80 o4ms@guest.arnes.si

Pester januar

Zadnja dva tedna v našem oddelku PPVI 3B/4B sta bila zelo pestra. Udeležili smo se drsanja v centru Murske Sobote. Nija, Alen in Laura so najprej svoje ravnotežje na drsalkah preverjali s pomočjo držanja za ograjo. Proti koncu našega časa na drsališču so vsi uspešno, počasi in zanesljivo drsali tudi samostojno. Niko pa se je preiskusil v hoji na ledu v supergah in ponudil pomoč mlajšim učencem, ki so sedeli na pingvinčkih.

V razredu nas je obiskal Nijin dedek, gospod Koloman Gomboc, mojster pletenja košar. Izjemno smo hvaležni za pripravljene modele, material in znanje, ki nam ga je predal. Naučil nas je splesti enostavno košaro, ki so jo učenci z veseljem odnesli domov.

Ogledali smo si tudi pripovedovalsko-glasbena predstavo Bratovščina sinjega galeba. Nina je izjemno uživala ob petju Metoda Banka in njegovem igranju na kitari. Alenu in Niku je bilo najbolj všeč, ko je pripovedovalka Špela Frlic opisovala nevihto, ki je zajela jadernico Sinji galeb. Laura se je med predstavo popolnoma zatopila v ilustracije na platnu. Nija in Jerneja pa sta povedali da jima je bilo všeč prav vse.

Dostopnost